Æblesoufflé | Luftigt fransk dessert med æble
Kongehusets tidligere kok Jesper Vollmer tryller den frygtede souffle om til en nem klassiker med skønne æbler
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 12 min.
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 2 dl æblekompot
- 50 g smør
- 50 g mel
- 50 g sukker
- 5 pasteuriseret æggehvider
- 5 pasteuriseret æggeblommer
- 2 dl mælk
- 1 dl æblekagerasp
Fremgangsmåde
- Smelt smøret i en gryde, og tilsæt herefter melet. Rør de to ingredienser godt sammen, inden mælk og æblekompot tilsættes.
- Kog massen op til det begynder at tykne.
- Tag gryden af varmen, og lad den køle lidt af, og hæld halvdelen af sukkeret samt de pasteuriserede æggeblommer i. Lad nu massen køle yderligere.
- Smør souffléforme med blødt smør, og drys efterfølgende formene med æblekagerasp, så det dækker.
- Pisk æggehviderne stive med det resterende sukker.
- Når massen er kølet ned, vendes den med æggehviderne.
- Hæld den samlede masse op i souffléformene, og bank dem forsigtigt mod køkkenbordet - på den måde undgår du lufthuller.
- Fjern den overskydende masse fra toppen af formene, og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i 12 minutter.
- Drys de varme æblesouffléer med flormelis, og server straks!