Tunsalat | Frisk salat med tun og æg
Hjemme hos Jesper Vollmer ender det tit med en mættende salat til aftensmad og her deler han en af farvoritversionerne med foodtv.dk.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 15 min.
Forberedelsestid: -
Ingredienser
- 2 tunbøffer
- 1 salathoved (bland gerne forskellige slags salater)
- 5-6 små tomater
- 1 peberfrugt
- 1/2 løg (gerne bananskalotteløg)
- 4 æg
- 1/2 glas kapers
- 1/2 glas oliven (gerne græske kalamata)
- Dressing
- 3 spsk æbleeddike
- 1 tsk salt
- 1 tsk sennep
- 1 spsk honning
- 1/2 dl olivenolie
- Friskkværnet peber efter ønske
Fremgangsmåde
- Start med at koge æggene i 6-7 minutter.
- Imens æggene koger, skæres grøntsagerne i passende stykker, og lægges på et fad.
- Når æggene er færdige og pillet, brækkes de i mundrette stykker, og tilføjes til salaten.
- Lav nu dressingen: bland olivenolie, honning, sennep og æbleeddike i et glas.
- Dryb lidt olie over tunen og steg den på en varm grillpande i 1 minut på den ene side.
- Tunen skæres i skiver, og lægges på salatfadet. Server salaten med olie/eddike-dressing, mens tunen stadig er lun. Du kan finde opskriften på olie/eddike-dressing her på foodtv.