Marokkansk kylling med couscous | Citronkylling med hvidvin og honning
Jesper Vollmer tryller en skøn hverdagsret; citronkylling med rodfrugter og salvie, der er bare skal have lov at putre færdig i ovnen mens duften breder sig i hele huset
Tilberedningstid: 1,5 timer
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 1 kylling
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 citron
- 1 bdt salvie
- Olivenolie efter behov
- Salt og peber efter ønske
- 1 fl hvidvin
- 2-3 spsk honning
- 1 bouillonterning
- 2 dl vand
- Couscous
- 1 kop couscous
- 1 kop kogende vand
- 1/2 tsk salt
Fremgangsmåde
- Partér kyllingen i mindre dele.
- Skær gulerødder, løg og hvidløg ud i rustikke stykker. Skær citronen i skiver.
- Kyllingen brunes i en gryde med olivenolie og krydres med salt og peber. Efterfølgende tilsættes grøntsagerne.
- Når grøntsagerne har fået lidt farve, tilsættes bouillon, hvidvin og honning.
- Put låg på gryden og sæt i den i ovnen ved 180 grader i en time.
- Imens kyllingen er i ovnen, tilberedes couscousen. Hæld couscous, salt og kogende vand i en skål, put låg på, og lad det stå i 5 minutter.
- Servér kyllingen og grøntsagerne med den varme couscous.