Nemme karbonader | Traditionel dansk mad med stuvet spidskål
Karbonader eller krebinetter - kært barn har mange navne! Nicolai Tram går old school og viser dig hvordan man gør!
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 15 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- Karbonader
- 500 hk kalv og flæsk
- 1 æg
- 1/2 dl mælk
- 1 løg
- 1 spsk mel
- Panering
- 1 dl mel
- Rasp efter behov
- 1 æg
- Stuvning
- 2 spsk smør
- 2 spsk hvedemel
- 1 l mælk
- 1 spidskål
- Skal og saft fra 1/2 citron
- Salt og peber efter ønske
Fremgangsmåde
- Farsen røres med salt, til den samler sig. Rør herefter et æg i.
- Riv et løg ned i farsen og tilsæt peber, mel og mælk.
- Gør nu klar til den opbagte stuvning. Smelt smør i en kasserolle og tilsæt herefter mel.
- Rør mælken i ad tre omgange og sørg for at få pisket den helt glat.
- Gør nu tre skåle klar med hhv. mel, æg og rasp. Husk at salte både raspen og ægget.
- Form karbonaderne i hånden til de har form som bøffer. Vend først i mel, så i æg, og tilsidst i rasp. Karbonaderne steges herefter i rigeligt smør.
- Imens karbonaderne steges, gøres spidskålet klar til stuvningen. Fjern de yderste blade og skær resten af spidskålet ud i grove stykker.
- Tilsæt nu spidskålen lidt ad gangen til den varme opbagte stuvning. Smag herefter til med citronskal og citronsaft.
- Anret karbonaderne med den stuverede spidskål, og server med frisk persille.