Nemme karbonader | Traditionel dansk mad med stuvet spidskål

Karbonader eller krebinetter - kært barn har mange navne! Nicolai Tram går old school og viser dig hvordan man gør!


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 15 min.

Forberedelsestid: 10 min.


Ingredienser

    • Karbonader
    • 500 hk kalv og flæsk
    • 1 æg
    • 1/2 dl mælk
    • 1 løg
    • 1 spsk mel
    • Panering
    • 1 dl mel
    • Rasp efter behov
    • 1 æg
    • Stuvning
    • 2 spsk smør
    • 2 spsk hvedemel
    • 1 l mælk
    • 1 spidskål
    • Skal og saft fra 1/2 citron
    • Salt og peber efter ønske

Fremgangsmåde

    • Farsen røres med salt, til den samler sig. Rør herefter et æg i.
    • Riv et løg ned i farsen og tilsæt peber, mel og mælk.
    • Gør nu klar til den opbagte stuvning. Smelt smør i en kasserolle og tilsæt herefter mel.
    • Rør mælken i ad tre omgange og sørg for at få pisket den helt glat.
    • Gør nu tre skåle klar med hhv. mel, æg og rasp. Husk at salte både raspen og ægget.
    • Form karbonaderne i hånden til de har form som bøffer. Vend først i mel, så i æg, og tilsidst i rasp. Karbonaderne steges herefter i rigeligt smør.
    • Imens karbonaderne steges, gøres spidskålet klar til stuvningen. Fjern de yderste blade og skær resten af spidskålet ud i grove stykker.
    • Tilsæt nu spidskålen lidt ad gangen til den varme opbagte stuvning. Smag herefter til med citronskal og citronsaft.
    • Anret karbonaderne med den stuverede spidskål, og server med frisk persille.