Øllebrød som dessert | Lækker øllebrød forvandlet til dessert
Øllebrød er ikke kun forbeholdt morgenmadsbordet. Den skønne ret fungerer også perfekt som dessert til dine middagsgæster.
Antal personer:
4
Tilberedningstid:
5 min.
Forberedelsestid:
5 min.
Ingredienser
5 skiver
rugbrød
1 spsk
brun farin
2-3 dl
Jacobsen Porter
1 spsk
smør
skal og saft fra 1/2 appelsin
4
blommer
1 håndfuld
mandler
Vaniljeis efter ønske
Fremgangsmåde
Skær rugbrød i tern og put i en kasserolle sammen med brun farin.
Tilsæt så meget øl, at det lige akkurat dækker brødet.
Bring øllebrøden i kog under konstant omrøring i omkring 5 minutter, og tilsæt herefter en god klat smør.
Tag øllebrøden af varmen og tilsæt skal og saft fra 1/2 appelsin.
Skær nu blommer i små både og hak mandlerne groft.
Portionsanret øllebrøden med blomme, mandler og en stor kugle vaniljes.