Fish 'n' Chips | Opskriften på den engelske nationalret
Der er en grund til at englændere kan leve af Fish And Chips. Det er en klassiker til hverdag og når de er på vej hjem fra pubben, og det kan vi på Foodtv.dk sagtens forstå
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 30 min.
Forberedelsestid: 5 min.
Ingredienser
Fisk
300 g lys fisk (eksempelvis torskefilet)
150 g hvedemel
1 flaske smagsneutral olie
2 dl Jacobsen Dark lager
1 spsk bagepulver
Citron efter behov
Salt efter ønske
Texasfritter
500 g kartofler
3-4 spsk olie
Salt og peber efter ønske
Fremgangsmåde
Ovnfritter: Start med at gøre fritterne klar. Skær kartoflerne ud i kvarte både, læg dem i en skål, og vend med salt og olie.
Læg kartoflerne på en bradepande og stil dem i oven ved 230 grader i 30 minutter.
Fisk: Skær fisken i mindre stykker og krydr med salt.
Bland mel og bagepulver i en skål og tilsæt salt og øl. Dejens konsistens skal minde om pisket flødeskum.
Hæld olien i en gryde. Imens olien varmes op, vendes fisken i en skål med hvedemel.
Når olien er varm vendes fisken i dejen og lægges så direkte i olien.
Når fisken er blevet gylden, lægges den på et stykke køkkenrulle og smages til med salt.