Chili con carne | Verdens bedste opskrift med øl og chokolade
En ægte cowboys livret - Chili Con Carne! Nicolai Tram giver dig hans version af den kendte simreret.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 tsk spidskommen
- 2 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 5 små gulerødder eller andre rodfrugter
- 1 dl Jacobsen Porter
- 1 ds koncentreret tomatpuré
- 2 ds flåede tomater
- 1 ds røde kidneybønner
- 1/2 spsk brun farin
- 10 g mørk chokolade
- Chili efter temperament
- Neutral olie efter behov
- Salt og peber efter ønske
Fremgangsmåde
- Start med at klargøre grøntsagerne - skær rødløg, hvidløg og gulerødder ud i grove stykker.
- Steg kødet brunt i en gryde med lidt neutral olie i 5-6 minutter.
- Tilsæt spidskommen og lad det stege med kødet.
- Tilsæt herefter grøntsager og lade dem stege med. Kom nu den mørke øl i gryden og lad alkoholen fordampe.
- Rør først tomatpuréen i og derefter de flåede tomater.
- Hæld det overskydende vand fra bønnerne og rør dem i gryden.
- Smag til med salt, chili og chokolade.