Stegt rødspætte | Lækker fisk med persille og citron
Klap lige fladfisken! Sådan steger du den perfekte rødspætte.
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 10 min.
Forberedelsestid: 5 min.
Ingredienser
- 2 hele flåede rødspætter
- 50 g mel
- 50 g smør
- 1 bdt persille
- 1 citron
- Salt efter ønske
Fremgangsmåde
- Dup fisken med et stykke køkkenrulle, krydr med salt og vend fisken i mel.
- Bank fisken på begge sider så overskydende mel slås af.
- Varm en pande godt op. Tilsæt lidt neutral olie og en god klat smør.
- Læg fisken med den tykke side nedad på panden og ryst panden forsigtigt så fisken ikke sætter sig fast.
- Steg fisken gylden og vend den rundt.
- Med en ske overhældes fisken med smørret imens den steger på den anden side.
- Tag fisken af og tilsæt citronsaft og persille til stegesmørret.
- Ved anretning hældes stegesmørret over fisken.