Hjemmelavede ispinde | Nem opskrift på hjemmelavet vaniljeis
Nicolai går efter titlen som årets far, ved at smelte sine drenges hjerter med hjemmelavede vaniljeispinde.
Antal personer:
10
Tilberedningstid:
-
Forberedelsestid:
5 min.
Ingredienser
6
æggeblommer
125 g
sukker
2,5 dl
piskefløde
2,5 dl
sødmælk
2 stk
vaniljestænger
Fremgangsmåde
Kog mælk og fløde op.
Imens piskes æggeblommer, sukker og vanilje sammen til det er luftigt (æggesnaps).
Når mælk og fløden koger hældes det over æggesnapsen under konstant omrøring.
Hæld massen tilbage i en gryde og varm op under konstant omrøring med en dejskraber.
Massen skal varmes op indtil den tykner (84 grader).
Hvorefter den omgående skal over i en skål.
Lad ismassen køle af i skålen og kør den på en ismaskine.
Hvis du ikke har en ismaskine kan du sætte massen på frost og stavblende den hver halve til hele time indtil den er blevet til is.
Når isen er klar fyldes den i ispindeforme og sættes på frost.
Lad isen hærde et par timer.
Tag isen ud af formen ved at lade varmt vand løber over ispindeformen indtil isen ubesværet slipper.
Dyp eventuelt isen i chokolade eller pynt den med krymmel eller nødder, eller spise dem som de er.