Nem panna cotta | Fløjlsblød italiensk dessert
Panna Cotta er en klassisker i det italienske køkken, og nu kan den fløjsbløde fløderand også blive det i dit
Antal personer:
4
Tilberedningstid:
15 min.
Forberedelsestid:
5 min.
Ingredienser
350 g
fløde
100 g
mælk
1
vaniljestang
70 g
flormelis
chokolade
3 blade husblas
Fremgangsmåde
Læg din husblas i en skål eller bøtte med rigeligt koldt vand. Bladene skal være helt dækkede.
Hæld mælk og halvdelen af fløden i en gryde.
Tag vaniljekornene ud af vaniljestangen og smid både stænger og korn i gryden.
Sæt blandingen til opvarmning på komfuret - pas på det ikke koger over.
Når fløden er halvvejs pisket tilsætter du flormelis og pisker godt. Det skal blive cremet i konsistensen.
Når blandingen i gryden koger, fjernes det fra blusset. Vaniljestængerne fiskes op.
Den blødgjorte husblas tages op af vandet og "krammes", så vandet ryger fra.
Husblasen tilføjes nu i den varme mælk og fløde, der røres til det er smeltet.
Grydens indhold hældes op i den piskede fløde.
Rør kun forsigtet, til det er en jævn masse. Røres for meget piskes luften ud af blandingen.
Blandingen portionsanrettes i fire skåle og sættes i køleskabet i ca. en time.
Pynt med chokoladespåner.