Nem panna cotta | Fløjlsblød italiensk dessert

Panna Cotta er en klassisker i det italienske køkken, og nu kan den fløjsbløde fløderand også blive det i dit


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 15 min.

Forberedelsestid: 5 min.


Ingredienser

    • 350 g fløde
    • 100 g mælk
    • 1 vaniljestang
    • 70 g flormelis
    • chokolade
    • 3 blade husblas

Fremgangsmåde

    • Læg din husblas i en skål eller bøtte med rigeligt koldt vand. Bladene skal være helt dækkede.
    • Hæld mælk og halvdelen af fløden i en gryde.
    • Tag vaniljekornene ud af vaniljestangen og smid både stænger og korn i gryden.
    • Sæt blandingen til opvarmning på komfuret - pas på det ikke koger over.
    • Når fløden er halvvejs pisket tilsætter du flormelis og pisker godt. Det skal blive cremet i konsistensen.
    • Når blandingen i gryden koger, fjernes det fra blusset. Vaniljestængerne fiskes op.
    • Den blødgjorte husblas tages op af vandet og "krammes", så vandet ryger fra.
    • Husblasen tilføjes nu i den varme mælk og fløde, der røres til det er smeltet.
    • Grydens indhold hældes op i den piskede fløde.
    • Rør kun forsigtet, til det er en jævn masse. Røres for meget piskes luften ud af blandingen.
    • Blandingen portionsanrettes i fire skåle og sættes i køleskabet i ca. en time.
    • Pynt med chokoladespåner.