Grillede satayspyd | Thailandske grillspyd med peanutsauce
Michelinkokken Jonathan Berntsen griller lækre Satay spyd med svinekød og peanutbutter-sovs
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 15 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 1 stk svinefilet
- 1 dl soya
- 3 spsk brun farin
- 4 spsk peanutbutter
- 2 tsk rød karry
- Saft fra to lime
- 1/2 ds kokosmælk
- 1 spsk fiskesovs
Fremgangsmåde
- Start med at skær kødet i tynde skiver.
- Læg kødet i en skål og hæld soya og brun farin på.
- Lad kødet marinerer i minimum 30 min. Men gerne et døgn.
- Læg træspyd i vand så de ikke brænder på grillen.
- Sæt kødet på spyd og grill det i 3 min. på hver side på en varm grill.
- Til saucen blandes peanutbutter, kokosmælk, limesaft, fiskesovs og rød karry sammen.
- Anret de grillede spyd med sataysaucen.