Stegt flæsk med persillesovs | Dansk mad, når det er allerbedst
Selvfølgelig har Nicolai Tram et par tricks til, hvordan du laver vores elskede nationalret: stegt flæsk med persillesovs
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 10 min.
Forberedelsestid: 5 min.
Ingredienser
500 g stegt flæsk
Salt efter ønske
20 g smør
20 g hvedemel
5 dl sødmælk
1 bdt stor persille
1 citron
Fremgangsmåde
Varm ovnen op til 200 grader.
Placér et stykke bagepapir på en bageplade og læg en ovnrist ovenpå, Det er vigtigt at der mellemrum.
Bag det i oven et sted imellem 20-30 minutter alt efter hvor sprødt du gerne vil have det.
Til persillesovsen, smelt smørret i en gryde uden det tager farve.
Tilsæt mel og rør omhyggeligt sammen indtil du får en ”dejagtig” konsistens.
Lad melet og smørret varme godt igennem og tilsæt så mælk lidt ad gangen under konstant omrøring.
Når al mælken er tilsat smages sovsen til med salt, citronsaft og citronskal – umiddelbart lige inden serveringen hakkes persillen groft og tilsættes sovsen.