Fiskefond | Fond af torsk, pigvar, ørred eller lignende fisk
Fiskefond er en skøn base til masser af retter, Nicolai Tram viser hvor nemt det er at lave den selv
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 20 min.
Forberedelsestid: 20 min.
Ingredienser
- Fiskeskrog (torsk, pighvar, rødspætte. IKKE laks da den er for fed)
- Hvide grøntsager (fennikel, porre, løg, pastinak, persillerod etc.)
- 1/2 liter hvidvin
- vand
Fremgangsmåde
- Læg fisk og grøntsager i en stort gryde, hæld hvidvin på og lad det koge halvt ind.
- Hæld herefter kogende vand på og lad fiskefonden simre i ca. 20 min.
- Træk den fra varmen og lad den trække i yderligere 20 min.
- Sigt fiskefonden og kog den ind.
- Lad den koge ind til det halve hvis den er til suppe.
- Lad den koge ind til en fjerdedel hvis den er til sauce.