Fiskefond | Fond af torsk, pigvar, ørred eller lignende fisk

Fiskefond er en skøn base til masser af retter, Nicolai Tram viser hvor nemt det er at lave den selv


Antal personer: 4

Tilberedningstid: 20 min.

Forberedelsestid: 20 min.


Ingredienser

    • Fiskeskrog (torsk, pighvar, rødspætte. IKKE laks da den er for fed)
    • Hvide grøntsager (fennikel, porre, løg, pastinak, persillerod etc.)
    • 1/2 liter hvidvin
    • vand

Fremgangsmåde

    • Læg fisk og grøntsager i en stort gryde, hæld hvidvin på og lad det koge halvt ind.
    • Hæld herefter kogende vand på og lad fiskefonden simre i ca. 20 min.
    • Træk den fra varmen og lad den trække i yderligere 20 min.
    • Sigt fiskefonden og kog den ind.
    • Lad den koge ind til det halve hvis den er til suppe.
    • Lad den koge ind til en fjerdedel hvis den er til sauce.