Hjemmelavede frikadeller | Gammeldags danske deller
Kødbollen over dem alle - Frikadellen! Det er slet ikke svært at få klassikeren på middagsbordet - velsmagende og let.
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 20 min.
Forberedelsestid: 15 min.
Ingredienser
- 500 g hakket kalv og flæsk
- 2 løg
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 2 spsk mel
- salt og peber
- smør til stegning
Fremgangsmåde
- Skræl løgene og riv dem fint. Gem dem til senere.
- Smid kødet i en skål og tilsæt salt.
- Brug dine fingre til at ælte kød og salt sammen til en fast og samlet masse.
- Slå æggene ud i farsen og ælt det godt sammen. Tilsæt herefter løgnene.
- Nu tilsætter du mælken og ælter rundt. Massen må godt føles våd, den bliver samlet med mel senere.
- Tilsæt melet og ælt det sammen, og tilsæt herefter peber.
- Tilsæt godt med smør på en opvarmet pande, fom dine frikadeller med to skeer og steg dem.
- Steg frikadellerne på tre sider, ca. 3 min. på hver side.
- Servér frikadellerne med kartofler og brun sovs, rugbrød og koldt smør, agurkesalat…