Asiatiske muslinger | Blåmuslinger med karry, chili, kokosmælk og koriander

Michelin-kokken Jonathan Berntsen fra restaurant Clou laver nemme lækre aromatiske muslinger, der passer perfekt til en kold øl


Antal personer: 2

Tilberedningstid: 10 min.

Forberedelsestid: 10 min.


Ingredienser

    • 1 kg muslinger
    • Limeblade
    • 1 bdt koriander
    • 1 lime
    • 1 lille knold ingefær
    • 1 ds kokosmælk
    • 1 bdt nye løg
    • 2 tsk karry
    • 1 chili

Fremgangsmåde

    • Start med at vaske blåmuslingerne i vand.
    • Check at muslingerne er lukkede, intakte og fjern skægget.
    • Kassér alle muslinger som er åbne eller knækkede i skallen.
    • Skær bunden af løget i skiver.
    • Skræl og snit ingefæren i strimler.
    • Fjern kernerne i chillien og skær den i strimler.
    • Snit toppen af løget fint.
    • Tænd op for en gryde på højeste varmeniveau.
    • Rist chili, ingefær, løg, karry og limeblade af i gryden.
    • Tilsæt muslingerne og vend godt rundt.
    • Pres saften fra en halv lime ud over.
    • Tilsæt kokosmælken og vend det hele godt rundt i gryden og læg låg på.
    • Lad muslinger dampe ca 3 min., tilsæt løgtoppene og krydr med salt.
    • Skær koriander groft.
    • Anret muslingerne i en skål hæld lidt ad suppen ved og dekorer med de hakkede koriander.