Asiatiske muslinger | Blåmuslinger med karry, chili, kokosmælk og koriander
Michelin-kokken Jonathan Berntsen fra restaurant Clou laver nemme lækre aromatiske muslinger, der passer perfekt til en kold øl
Antal personer: 2
Tilberedningstid: 10 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 1 kg muslinger
- Limeblade
- 1 bdt koriander
- 1 lime
- 1 lille knold ingefær
- 1 ds kokosmælk
- 1 bdt nye løg
- 2 tsk karry
- 1 chili
Fremgangsmåde
- Start med at vaske blåmuslingerne i vand.
- Check at muslingerne er lukkede, intakte og fjern skægget.
- Kassér alle muslinger som er åbne eller knækkede i skallen.
- Skær bunden af løget i skiver.
- Skræl og snit ingefæren i strimler.
- Fjern kernerne i chillien og skær den i strimler.
- Snit toppen af løget fint.
- Tænd op for en gryde på højeste varmeniveau.
- Rist chili, ingefær, løg, karry og limeblade af i gryden.
- Tilsæt muslingerne og vend godt rundt.
- Pres saften fra en halv lime ud over.
- Tilsæt kokosmælken og vend det hele godt rundt i gryden og læg låg på.
- Lad muslinger dampe ca 3 min., tilsæt løgtoppene og krydr med salt.
- Skær koriander groft.
- Anret muslingerne i en skål hæld lidt ad suppen ved og dekorer med de hakkede koriander.