Spaghetti bolognese | Verdensberømt pastaret som alle elsker
Spaghetti bolognese er stort set vores alle sammens goto ret, når det skal være nemt og lækkert. Velbekomme!
Antal personer: 4
Tilberedningstid: 30 min.
Forberedelsestid: -
Ingredienser
1 kg hakket oksekød
2 løg
2 store gulerødder (eller andre rodfrugter såsom pastinak, knoldselleri eller persillerod mm.)
2 ds flåede eller hakkede tomater
1 ds koncentreret tomatpuré
1/2 dl balsamico
1-2 tsk brun farin
Olivenolie
Salt og peber efter behag
Spaghetti efter ønske
Fremgangsmåde
Start med at skræl og skær grøntsagerne.
Steg kødet til det er mørkt over det hele, tag kødet fra.
Steg grøntsagerne, tilsæt kødet og hæld balsamicoen på.
Tilsæt tomatpuré og lad det stege sammen med kødet og grøntsagerne – tilsæt de hakkede tomater og lad det koge igennem.
Smag til med salt, peber, brun farin og olivenolie.
Fyld en stor gryde op med vand og bring i kog.
Tilsæt ca. 30 g. salt pr. liter vand og kog spaghettien heri i ca. 7-10 min.
Når pastaen er kogt hældes det meste af vandet fra, men behold lidt af kogevandet i bunden af gryden.
Tilsæt oliven olie til pastaen samt kogevandet og rør godt rundt til olivenolien er fordelt omkring pastaen.
Placer spaghettien i bunden af en dyb tallerken og læg et par store skefulde kødsauce ovenpå. Drys retten med masser frisk parmesan og top med et par blade basilikum.