Svampet chokoladekage | Nem chokoladekage uden mel og opvask
Tag børnene med i køkkenet. Mette Helbæk fra Restaurant Stedsans lærer dig - og dem - at lave verdens nemmeste chokoladekage - og stort set uden opvask!
Antal personer: 10
Tilberedningstid: 35 min.
Forberedelsestid: 10 min.
Ingredienser
- 250 g sukker
- 250 g smør
- 250 g chokolade
- 5 æg
Fremgangsmåde
- Kom smør og sukker op i en bred, lav gryde, helst med slip-let belægning.
- Hak chokoladen.
- Når smør og sukker er smeltet sammen blandes chokoladen i, og det piskes til en jævn masse.
- Tilsæt æggene, når der ikke længere er klumper af chokolade i gryden.
- Pisk det hele godt sammen. Bliv ved, indtil massen er jævn.
- Tør kanterne på gryden.
- Sæt gryden i ovnen i 35-45 minutter ved 150 grader.
- Tjek med en spids kniv, om kagen er færdig. Når der ikke hænger dej ved, er den klar.
- Servér kagen i gryden, gerne med lidt vaniljeis til.